maanantai 23. toukokuuta 2016

KonMari siivoamalla elämä järjestykseen!

KonMariin tutustuin ensimmäisen kerran eräänä sunnuntai aamuna. Lehdessä oli juttu "Marittajista". Innostuin asiasta heti! Olen muutaman vuoden ajan opetellut luopumaan turhasta tavarasta. Tunnustan siis olevani hamsteri, joka haalii jatkuvasti tavaraa ympärilleen. Olen pienen ikäni asunut romukasan keskellä ja kotoa pois muuttaessani päätin, että omassa kodissa ei tavaraa liikaa ole. Marie Kondolle siivoaminen on pakkomielle ja hän onkin lapseton uranainen, jolla siivoaminen on työtä.
Lehtijutun luettuani tilasin Marie Kondon kirjan siivouksen elämänmullistava taika.
Marie Kondo KonMari, siivouksen elämänmullistava taika
Tämän kirjan luin kahdessa illassa läpi ja sulattelin saamaani informaatiota pari viikkoa. Kondon mukaan siivoaminen on tehtävä yhtäjaksoisesti, aamulla kun aloittaa vaatteista, järjestelet vaatteita vaikka koko yön, kunnes kaikki vaatteet on käyty läpi. Tarkoituksena on valita vaatekaappiin ainoastaan ne vaatteet, jotka tuottavat sinulle iloa. Vaatteet tulee myös viikata kaappiin tietyllä tavalla. Ohjeita viikkaukseen löydät Pinterestistä! 
Vaatehuone ennen maritusta
Tästä on hyvä aloittaa maritus! Hankin Ikeasta 20 vihreää muovilaatikkoa, johon on helppo viikata vaatteet ja liinavaatteet. Laitan kuvia, kun olen urakan suorittanut! 😄


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti